top of page
BoudewijnBollmann_WeAreUnusualsuspects_december2021_LORES 13.JPG

Unusual Suspects is een productiebureau voor innovatieve muziek- en performance projecten in binnen- en buitenland. We werken nauw samen met artiesten om bijzondere projecten en evenementen te produceren, te cureren en te programmeren waarbij out-of-the-box denken de norm is. De oprichters van Unusual Suspects zijn Neil Wallace en Frank Veenstra, creatieve producenten en programmeurs met een schat aan internationale ervaring in het brengen van mainstream en niet-zo-mainstream genres in muziek, dans, muziektheater en aanverwante kunstvormen. Beiden zijn festivalleider (Neil @ The Big Sing Haarlem en Frank @ Birds of Paradise Utrecht) en bekleedden eerder functies als programmadirecteur bij De Doelen (Rotterdam) en Muziekgebouw (Eindhoven). Projecten en artiesten die we in het verleden hebben gepresenteerd, varieerden van Sufjan Stevens tot de Berliner Philharmoniker en van Nico Muhly tot Bob Dylan. Ons specialisme is het vinden van de juiste artiesten en samenwerkingspartners om signature projects te kunnen realiseren. Voor een speciale locatie of gelegenheid, of gewoon voor het pure plezier om artiesten samen te brengen en om op nieuwe manieren met nieuwe partners samen te werken.

 

Making the Unusual possible!

OVER ONS

Frank Veenstra

Componist, musicus, curator/programmeur en creatief producent. Frank is artistiek leider en directeur van Birds of Paradise Festival en programmamanager Music & Performances voor STRP festival. In de hoedanigheid van Artistiek Manager bij Muziekgebouw Eindhoven (2005-2021) en daarvoor Muziekcentrum Enschede  heeft hij genre-doorbrekende festivals opgericht en ontwikkeld zoals Cross-linx, Tromp Percussion, Storioni Chamber Music Festival, So What's Next? en vele anderen. Frank onderhoudt vele nauwe (werk)relaties met artiesten en bureaus over de hele wereld. Hij is een gevraagd gastcurator voor verschillende festivals en podia en is actief als coach en pedagoog voor verschillende kunstenaars en organisaties.

Asset 102_2x.png

Neil Wallace

Al meer dan 40 jaar actief in de internationale podiumkunsten, waaronder Glasgow's European Cultural Capital-programma (1990), oprichter van de Tramway Glasgow, programmadirecteur van De Doelen, Rotterdam (2006-2019); artistiek leider Internationale Koorbiënnale (Haarlem en Amsterdam) en oprichter/mede-directeur van The BIG IDEA Foundation Rotterdam. Neil is actief als coproducent van grootschalige internationale podiumkunstenprojecten met toonaangevende componisten en ensembles van over de hele wereld. Tevens is hij actief als trainer en moderator in binnen- en buitenland en adviseur Internationale Betrekkingen van de Raad voor de Kunsten.

Asset 103_2x.png
bottom of page