top of page

Bryce Dessner @ Ars Musica Festival

Dessner is een unieke persoonlijkheid binnen de muziekscene van vandaag. Hij won Grammy Awards als klassiek componist en met de band The National, waarvan hij mede-oprichter, gitarist, arrangeur en co-songwriter is. Hij is een veelgevraagd componist voor toonaangevende ensembles zoals Orchestre de Paris en Los Angeles Philharmonic. Dessner schrijft ook filmmuziek met credits als The Revenant, waarvoor hij een Grammy- en Golden Globe-nominatie kreeg, Fernando Mereilles's The Two Popes en Mike Mill's C'mon C'mon.

 

Hij werkt samen met gerespecteerde artiesten en componisten als Philip Glass, Katia en Marielle Labèque, Sufjan Stevens, Thom Yorke, Nico Muhly en Steve Reich, die Dessner "een belangrijke stem van zijn generatie" noemde. Orkestraties van Dessner zijn ook te horen op de nieuwste albums van Paul Simon, Bon Iver en Taylor Swift.


Unusual Suspects werkt met Bryce aan een meerdaagse residency tijdens het Ars Musica festival 2024 in BOZAR Brussel, waarbij we de veelzijdigheid van zijn kunstenaarschap in al zijn facetten zullen tonen. Het programma omvat concerten met Brussels Philharmonic, Dream House Quartet en anderen.

ShervinLainez-Feb2016.jpg
Thomas: "Ik geef weinig om de illusie van de werkelijkheid. Het is naar mijn mening in strijd met het principe van het IRL-concert, de interactie, het gevaar. Concerten zijn een van de weinige momenten waarop ik volledig betrokken ben in het heden en ik ben ervan overtuigd dat we dit pandemische momentum moeten gebruiken om alternatieve "gedeelde ervaringen" te testen."

LA Times: “Dessner is exactly the kind of composer who personifies what might be next for classical music.”

Washington Post: “Dessner personifies what appears to be a generational shift in musicians.”

TOUR DATES

23-26 november 2024 @ BOZAR Brussel

BESCHIKBAARHEID

Op aanvraag

bottom of page