top of page

NIEUWS

Looking Back - Another Green World

Hoewel Unusual Suspects in december live ging, hebben we onze eerste footprints al achter gelaten. Om precies te zijn in het Voedselbos van de Wielewaal en het Philips de Jonghpark in Eindhoven. Samen met Strijbos & Van Rijswijk en STRP organiseerden we van 26 t/m 29 augustus Another Green World. Een mini-festival en experiment om hybride combinaties te maken van soundwalks en kleinschalige live-optredens, waarvoor we Amy Root, Bram Stadhouders, Konduku, Jameszoo, Mathilde Nobel uitnodigden.


Geïnspireerd door het legendarische album Another Green World van soundscape-pionier Brian Eno schreven alle acts twee nieuwe composities. Dat leverde in totaal 12 nieuwe soundwalks op die 24/7 via de plattegrond in de Another Green World soundwalk-app in het Philips de Jonghpark te beluisteren waren. Beter gezegd: zijn! Want ze zijn daar tot de dag van vandaag nog steeds te beluisteren. De Another Green World luisterervaring wordt gestuurd door de luisteraar zelf: het pad dat de bezoeker kiest dicteert de muziek die wordt gehoord. Geen twee bezoeken zijn daardoor hetzelfde. Deze soundwalks werden eind augustus tijdelijk opnieuw ‘ge-geotagged’ in het Voedselbos van De Wielewaal voor een geleide wandeling met als doel de muziek op de koptelefoon te mengen met een extra gecomponeerde sonische laag tijdens de live performances.


Hoe dat heeft geklonken? Zie hier de aftermovie van het soundwalk optreden van Amy Root in het Voedselbos. Of download de Another Green World app voor Apple of Android als je 12 routes wilt ontdekken in het Philips de Jonghpark.8 weergaven

Comentarios


bottom of page